אוכל זה החיים

מדריך הבצק השלם: סוגי בצק שכל בשלן צריך להכיר

מתכון לבצק עלים ללא גלוטן

נתחיל מהבסיס: מה זה בצק?

בצק הוא תערובת של קמח, מים ומרכיבים אחרים המשמשת בדרך כלל כבסיס למוצרי מאפה שונים ומאכלים אחרים.

המרקם, הטעם והשימושים של הבצק יכולים להשתנות מאוד בהתאם למרכיבים המשמשים ולטכניקות ההכנה המופעלות.

רוצים לראות את הבצקים האלה בפעולה? היכנסו לקטגוריית המאפים שלנו.

מדריך בצקים

מדריך בצקים

להלן כמה סוגי בצק נפוצים, יחד עם השימושים הטיפוסיים שלהם וטכניקות הבישול:

  1. בצק לחם: עשוי מקמח, מים, שמרים ומלח, בצק לחם משמש להכנת מגוון רחב של לחמים, מבגטים פריכים ועד כיכרות סנדוויץ' אווריריות. הלישה והמתן לתפיחה של הבצק עוזרים לפתח את הגלוטן וליצור מרקם לעיס. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור או על כיריים בתבנית מכוסה.
  2. בצק פיצה: בדומה לבצק לחם, בצק פיצה כולל בדרך כלל קמח, מים, שמרים, מלח ולפעמים סוכר ושמן. מרדדים או נמתחים לצורה דקה ועגולה ומשמשים כבסיס לתוספות לפיצה. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור חם או על אבן פיצה.
  3. בצק עלים: עשוי מקמח, מים, חמאה ולפעמים מלח, בצק עלים הוא בצק מתקלף ועדין המשמש למאפים מתוקים ומלוחים. הבצק נעשה על ידי קיפול ורידוד מספר רב של שכבות חמאה לתוך הבצק, תוך יצירת מרקם קליל ואוורירי באפייה. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור חם.
  4. בצק קצר: תערובת של קמח, שומן (בדרך כלל חמאה או קיצור) ומים, מאפה בצק שוכן משמש לקרום פאי, טארטים וקישים. בדרך כלל מרדדים את הבצק ואופים בתבנית פאי או טארט. טכניקות הבישול כוללות אפייה עיוורת (אפייה מוקדמת ללא מילוי) או אפייה עם מילוי.
  5. בצק פילו: יריעות בצק דקות העשויות מקמח, מים וכמות קטנה של שמן, בצק פילו משמש בתבשילים מתוקים ומלוחים כמו בקלאווה וספאנקופיטה. הבצק מונח בשכבות חמאה או שמן ומילויים, ואז אופים עד שהוא פריך וזהוב. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור או טיגון בשמן.
  6. בצק צ'וקס: בצק מבושל העשוי ממים, חמאה, קמח וביצים, מאפה צ'וקס משמש ליצירת פחזניות שמנת, אקלרים ופופיטרולים. את הבצק מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים עד שהוא תופח ומזהיב. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור.
  7. בצק בריוש: בצק עשיר וחמאתי העשוי מקמח, שמרים, ביצים, סוכר וחמאה, בצק בריוש משמש ללחמים ומאפים מתוקים ומלוחים. הבצק בדרך כלל מעוצב ונאפה בתבנית או כלחמניות אישיות. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור.
  8. בצק מחמצת: עשוי עם שמרים ותרבות חיידקי חומצת חלב טבעית, בצק מחמצת משמש ללחמים ומוצרי מאפה אחרים בעלי טעם חריף ייחודי. הבצק בדרך כלל מעוצב לכיכר ונאפה בתנור או בתנור הולנדי.
  9. בצק פסטה: תערובת פשוטה של קמח, ביצים ולפעמים מים ומלח, בצק פסטה משמש להכנת פסטה מסוגים שונים כמו פטוצ'יני, רביולי ולזניה. טכניקות הבישול כוללות הרתחה במים או אפייה בתנור (ללזניה).
  10. בצק עוגיות: עשוי מקמח, סוכר, חמאה, ביצים וחומרי טעם שונים, בצק עוגיות משמש להכנת מגוון רחב של עוגיות, משוקולד צ'יפס ועד עוגיות סוכר. טכניקות הבישול כוללות אפייה בתנור או, במקרים מסוימים, טיגון בשמן (לסופגניות).

סוגי בצקים

אלו הן רק כמה דוגמאות לסוגי הבצק הרבים שקיימים.

לכל סוג בצק יש את המאפיינים הייחודיים לו, והידיעה כיצד לעבוד איתם תאפשר לכם ליצור מגוון רחב של מאפים טעימים.

זכרו לעקוב אחר הטכניקות הספציפיות לכל בצק כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר, ואל תפחדו להתנסות במתכונים ורעיונות חדשים.

אפייה נעימה!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן