סוגי כופתאות: מה ההבדל בין גיוזה, דים סאם, באו, וונטון וספרינג רולס?

כופתאות

לכל מדינה ועדה (כמעט) יש את הממולאים שלה.

במדריך הנוכחי נעשה לכם סדר בעניין הכופתאות מתרבויות שונות – מילים שאתם אולי כבר מכירים כמו גיוזה, דים סאם ועוד – אבל לא הייתם בטוחים מה זה ומה המקור של זה.

המאמר הבא יעשה לכם סדר בעניינים. מוכנים?

מה זה כופתאות בכלל?

כופתאות הן קטגוריה רחבה של מנות המצויות במטבחים שונים ברחבי העולם.

בהקשר של המטבח האסייתי, כופתאות מורכבות בדרך כלל מעטיפת קמח ומים, מלאה בבשר, פירות ים או ירקות. הם יכולים להיות מבושלים, מאודים, מטוגנים במחבת או מטגנים בשמן עמוק.

דוגמאות לכופתאות אסייתיות כוללות ג'יאוזי סיני, גיוזה יפנית, מנדו קוריאנו ועוד.

1. גיוזה (Gyoza)

מקורם מיפן, גיוזות הן סוג של כופתאות בהשראת הג'יאוזי הסיני. בדרך כלל יש להם עטיפות דקות העשויות מקמח ומים, והם מלאים בתערובת של בשר טחון (בדרך כלל חזיר, בארץ לרוב עם בשר בקר, עוף או ירקות) וירקות קצוצים דק, מתובלים בשום, ג'ינג'ר, רוטב סויה ושמן שומשום.

גיוזות בדרך כלל מטוגנות במחבת (יאקי גיוזה), וכתוצאה מכך תחתית פריכה ומרקם רך ומעט לעיס מלמעלה. אפשר גם להרתיח או לאדות.

2. דים סאם (Dim Sum)

דים סאם היא חווית אוכל סינית מסורתית הכוללת הגשת מגוון צלחות קטנות, שלעיתים קרובות נהנים ממנה עם תה.

המונח "דים סאם" מתייחס לארוחה הכוללת, שיכולה לכלול מגוון רחב של מנות, כמו כופתאות, באו וספרינג רולס. כמה מנות דים סאם פופולריות הן har gow (כופתאות שרימפס), siu mai (כופתאות חזיר ושרימפס) ו-char siu bao (לחמניות חזיר ברביקיו).

כופתאות אסייתיות

כופתאות אסייתיות

3. באו / באוזי (Bao)

באו, או באוזי, הן לחמניות סיניות מאודות העשויות מבצק מחמצת, מה שנותן להן מרקם רך ונימוח.

לחמניות באו מלאות במרכיבים שונים, כגון בשר, ירקות או משחת שעועית מתוקה. הבאו המפורסם ביותר הוא char siu bao, במילוי חזיר ברביקיו. ניתן להגיש באו כחלק מארוחת דים סאם או ליהנות לבד.

4. וונטון (Wanton)

וונטון הם סוג של כופתאות סיניות עשויות בעטיפות דקות ועדינות וממולאות בתערובת של בשר טחון (בדרך כלל חזיר), שרימפס או ירקות.

המילויים מתובלים לרוב ברוטב סויה, שמן שומשום ושאר מרכיבי טעם. וונטונים בדרך כלל מבושלים או מאודים ומוגשים במרק או עם רוטב טבילה. אפשר גם לטגן בשמן עמוק למרקם פריך.

5. ספרינג רולס (Sprin Rolls)

ספרינג רולס הם סוג של מתאבן אסיאתי העשוי לעטיפה דקה על בסיס חיטה שממולאת בתערובת של ירקות, בשר או פירות ים.

קיימות וריאציות שונות של ספרינג רולס – אך לרוב הם עשויים נייר אורז מגולגול עם מגוון מילויים שונים.

הם בדרך כלל מטוגנים בשמן עמוק, מה שמביא למראה חיצוני פריך וזהוב. ספרינג רולס וייטנאמי, הידוע גם בשם לחמניות קיץ, הן גרסה טרייה ולא מטוגנת העשויה בעטיפות נייר אורז וממולאות בירקות חיים, עשבי תיבול ובשר או שרימפס מבושל. אלה מוגשים קרים, לעתים קרובות עם רוטב טבילה.

לסיכום, בעוד שלמנות אלה יש כמה קווי דמיון, לכל אחת יש מאפיינים ייחודיים מבחינת המרכיבים, ההכנה וההצגה שלהן. כולם מציעים חוויה קולינרית טעימה ומגוונת, המשקפת את תרבות האוכל העשירה של אסיה.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
אם אתם כאן כי אתם רוצים להכין סביצ'ה (Ceviche) ולא סגורים איזה דג הכי מתאים לסביצ'ה – אנחנו כאן כדי לעזור ולעשות לכם...
כמות הקלוריות בתפוח תלויה בגודל הפרי ובזן שלו, אבל בממוצע ניתן להעריך את הערכים הבאים: תפוח קטן (בערך 100 גרם): 50-60 קלוריות תפוח...
דילוג לתוכן