אוכל זה החיים

כמה קלוריות יש באורז לאחר בישול?

סיר אורז

אז כמה קלוריות מכיל אורז אחרי בישול?

תכולת הקלוריות באורז מבושל עשויה להשתנות בהתאם לסוג האורז ושיטת הבישול, אך הנה הנחיה כללית לסוגי אורז נפוצים בעת בישול:

אורז לבן: אורז לבן מבושל מכיל בדרך כלל כ-130 עד 150 קלוריות ל-100 גרם. גודל מנה סטנדרטי, שהוא בערך 1 כוס (כ-158 גרם), יכיל בערך 205 עד 240 קלוריות.

אורז חום: אורז חום מבושל מכיל כ-110 עד 120 קלוריות ל-100 גרם. למנה של כוס אחת (כ-195 גרם), זה מתורגם לכ-215 עד 235 קלוריות.

אורז בסמטי: באורז בסמטי מבושל יש בערך 120 עד 130 קלוריות ל-100 גרם. מנת כוס (בערך 160 גרם) תהיה בסביבות 192 עד 208 קלוריות.

אורז יסמין: לסוג זה יש כ-130 עד 140 קלוריות ל-100 גרם בבישול. מנת כוס (בסביבות 158 גרם) תספק כ-206 עד 221 קלוריות.

אלו הם ערכים משוערים, ותכולת הקלוריות בפועל עשויה להשתנות בהתאם לאופן בישול האורז (למשל, אם מוסיפים שמן או חמאה) וזנים ספציפיים של אורז. כדי לקבל מידע תזונתי מדויק, עדיף לבדוק את אריזת האורז שבו אתה משתמש או להתייחס למאגר תזונתי אמין, במיוחד אם אתה עוקב אחר הצריכה שלך מסיבות בריאותיות או תזונתיות.

בישול אורז: מהי הדרך הכי טובה לבשל אורז?

אין דרך אחידה להכין אורז, אבל בואו נעבור על כמה טיפים ודגשים להכנת אורז בצורה בריאה וגם טעימה יותר.

בישול אורז בצורה מושלמת יכול להיות אומנות, אבל עם הטכניקות הנכונות, אתה יכול להשיג באופן עקבי תוצאות אווריריות וטעימות.

הנה כמה מהדרכים הטובות ביותר לבשל אורז:

1. שיטת ספיגת כיריים:

  • שטפו את האורז תחת מים קרים כדי להסיר עודפי עמילן, שעוזר במניעת גושים.
  • השתמש ביחס של 2:1 של מים לאורז (להתאים בהתאם לסוג האורז; זנים מסוימים כמו בסמטי עשויים לדרוש פחות מים).
  • מביאים את המים לרתיחה, מוסיפים קורט מלח ומערבבים פנימה את האורז.
  • מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים נספגים (כ-18 דקות לאורז לבן, 30-40 דקות לאורז חום).
  • מסירים מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, כ-5 דקות לפני שמתפיחים במזלג.

2. בישול עם סיר אורז

  • שוטפים את האורז כדי להסיר עודפי עמילן.
  • מוסיפים אורז ומים לסיר האורז תוך שימוש באותו יחס מים לאורז כמו לעיל. תנורי אורז רבים מגיעים עם כוס מדידה וקווי מפלס מים מתאימים בתוך סיר הבישול.
  • מפעילים את סיר האורז. זה יעבור אוטומטית ל'שמור על חום' לאחר בישול האורז.

3. שיטת פילאף:

  • שוטפים את האורז ואז מקפיצים אותו במעט שמן או חמאה עד שהוא קלוי מעט.
  • מוסיפים בצל קצוץ דק או ארומטיים אחרים אם רוצים, מבשלים עד שהם רכים.
  • יוצקים פנימה את נוזלי הבישול (מים או מרק), מביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.
  • שיטה זו מחדירת לאורז יותר טעם ומביאה למרקם אוורירי יותר.

4. אידוי אורז (עבור אורז דביק):

אם אם רוצים להכין סטיקי רייס (אורז דביק), לדוגמא עבור סושי או מאכלים דומים, זאת השיטה:

  • משרים אורז דביק במים למשך מספר שעות או לילה.
  • מסננים ושוטפים את האורז.
  • מניחים אותו בסלסלת אדים מרופדת בבד גבינה מעל סיר מים רותחים, מכסים ומאדים עד לריכוך, בדרך כלל 15-20 דקות.

5. בישול אורז במיקרוגל:

  • כן! ניתן לבשל אורז גם במיקרוגל – ויש לנו גם מתכון שמסביר איך עושים את זה. מערבבים אורז ומים בכלי המתאים למיקרוגל (השתמשו ביחס של 2:1 בין מים לאורז).
  • מכסים במכסה או בניילון עמיד במיקרוגל, ומאפשרים פתח אוורור ליציאת אדים.
  • מבשלים על חום גבוה כ-10 דקות, ואז על חום בינוני-נמוך למשך 15 דקות. תן לזה לשבת 5 דקות לפני התפיחה.

6. אפיית אורז בתנור:

  • מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  • בתבנית המתאימה לתנור, מערבבים אורז, מים רותחים ומעט חמאה או שמן ומלח.
  • מכסים במכסה הדוק או בנייר כסף ואופים עד שהמים נספגים והאורז רך, כ-17-25 דקות לאורז לבן.

לכל שיטה יש את היתרונות שלה והיא יכולה להניב תוצאות מצוינות בביצוע נכון. השיטה הטובה ביותר תלויה לרוב בסוג האורז שאתה מבשל ובהעדפותיך האישיות.

אוהבים אורז? מוזמנים לקטגוריית מתכוני אורז באתר אוכל זה החיים!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן