אוכל זה החיים

איך לחתוך אננס כמו מקצוען? [מדריך מעשי]

איך חותכים אננס

חיתוך אננס כמו מקצוען כרוך בכמה שלבים כדי להבטיח שתקבל את מירב הפירות תוך מזעור הפסולת.

אז…איך חותכים אננס כמו שצריך?

איספו את הכלים שלכם. תצטרכו סכין שף חדה וקרש חיתוך. סכין חיתוך קטנה יותר יכולה להועיל גם לעבודה מפורטת יותר.

1. מכינים את האננס:

  • הניחו את האננס על צדו על קרש החיתוך.
  • חותכים את החלק העליון והתחתון של האננס כדי ליצור משטחים שטוחים, ומאפשרים לו לעמוד זקוף.

2. הסרת הקליפה של האננס

  • העמידו את האננס על אחד מקצוותיו השטוחים.
  • פורסים בזהירות את הקליפה מלמעלה למטה, בעקבות עיקול הפרי. נסו לחתוך מספיק עמוק כדי להסיר את הקליפה מבלי להסיר יותר מדי מהפרי.
  • לאחר הסרת הקליפה, המשיכו לחתוך עד שתקבלו נטו פרי בכל כל הכתמים ושאריות הקליפה שנשארו.

3. מתחילים לחתוך את האננס

  • פורסים את האננס לשניים מלמעלה למטה.
  • פורסים כל חצי שוב באותו כיוון כדי ליצור רבעים.

4. הסרת הליבה

  • לכל רבע אננסה תהיה ליבה קשיחה וסיבית לאורך הקצה שלו. מניחים את הרבע שטוח ופורסים את הליבה הזו.

5. פרוסה או קוביות?

  • לאחר הסרת הליבה, ניתן לחתוך את האננס לפרוסות, חתיכות, או כל צורה אחרת לפי העדפתכם.
  • לפרוסות, פשוט לחתוך כל רבע לרוחב. לנתחים, חותכים את הרבעים לרצועות, ואז לרוחב לחתיכות.

6. להגיש או לאחסן?

כעת, האננס שלכם מוכן להנאה מיידית, לשימוש במתכונים או לאחסון. אם אתם בוחרים לאחסן אותו, יש לשמור את החלקים בכלי אטום במקרר.

איך לבחור אננס?

בחירת האננס הטוב ביותר כרוכה בשילוב של רמזים תחושתיים: חזותיים, מישוש וריח.

כך תוכלו לבחור אננס בשל ובטעם:

  • צבע: חפשו אננסים עם צבע ירקרק-צהוב עד זהוב-צהוב. הצבע הצהוב צריך להיות בולט יותר בבסיס הפרי. בעוד קצת ירוק על האננס הוא בסדר, אננס ירוק לחלוטין עשוי להזדקק ליותר זמן כדי להבשיל.
  • להרגיש: האננס צריך להרגיש מוצק אך מעט להיכנע ללחץ עדין. זה לא צריך להיות רך או ספוגי מדי, כי זה יכול להעיד על בשלות יתר או קלקול.
  • ריח: חשוב לרחרח את בסיס האננס. אננס בשל יפלוט ארומה מתוקה וריחנית. אם אין ריח, ייתכן שהוא עדיין לא בשל. ריח חמוץ או מותסס מעיד על בשלות יתר.
  • מבחן עלים: יש המציעים שאם אתה יכול בקלות לתלוש עלה מהחלק העליון של האננס, הוא בשל. עם זאת, שיטה זו לא תמיד אמינה, ולכן עדיף להשתמש בה בשילוב עם רמזים אחרים.
  • משקל: אננס טוב צריך להרגיש כבד לגודלו, מה שמעיד שהוא עסיסי.
  • פני השטח: העור צריך להיות נקי מחבלות, כתמים כהים ועובש. אלה יכולים להיות סימנים של נזק או קלקול. העיניים צריכות להיות בהירות, שמנמנות ורעננות למראה, לא יבשות או קמלות.
  • צורה: חפשו אננסים שמנמנים ועגולים. אסור שיהיו להם צורות מוארכות או לא סדירות, שכן הדבר עלול להשפיע על אחידות ההבשלה ועל פיזור המתיקות.

כדאי לשים לב שהאננס מפסיק להבשיל ברגע שהם נקצרים, כך שהם לא יהיו מתוקים יותר ממה שהם בזמן הרכישה. עם זאת, הם יהיו רכים ועסיסיים יותר אם ישארו בטמפרטורת החדר למשך כמה ימים.

אם קניתם אננס שלא ממש בשל, השארתו בטמפרטורת החדר יכולה לעזור לו לפתח את הטעמים והארומה שלו. ברגע שהוא מגיע לבשלות הרצויה, ניתן לאחסן אותו במקרר כדי להאט את התהליך ולהאריך את חיי המדף שלו.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן