אוכל זה החיים

איך לחמם שניצל למחרת שיצא פצצתי ופריך ולא מעפן

איך לחמם שניצל יום למחרת

חימום חוזר של שניצל יכול להיות מאתגר, במיוחד כשרוצים לשמר את המרקם הפריך והטעם המקורי של השניצל הטרי. השיטה הנפוצה של חימום במיקרוגל, למרות היותה מהירה ונוחה, לעתים קרובה מובילה לתוצאה מאכזבת – שניצל ספוגי ומצ'וקמק שכזה.

הבעיה העיקרית בחימום שניצל במיקרוגל נעוצה באופן פעולת המכשיר. המיקרוגל מחמם את המזון באמצעות גלי מיקרו, שגורמים למולקולות המים שבמזון לרטוט ולייצר חום. בעוד שזה יעיל לחימום פנימי, הוא עלול לגרום לבצק הציפוי של השניצל להיספג בלחות ולהפוך רך ודביק. התוצאה היא כאמור, שניצל גומי וספוגי, שאיבד את הפריכות האהובה שלו.

שימו לב שהטיפים כאן רלוונטיים גם אם רוצים לחמם שניצל קפוא וגם אם רוצים לחמם שניצל מהמקרר שיצא טרי ועסיסי. רק חשוב לשים לב לזמנים בהתאם למצב השניצל (קפוא/קר) וכמובן המכשירים שלכם שאתם אמורים להכיר אותם הכי טוב.

אז איך לחמם שניצל כמו מקצוען?

כדי לחמם שניצל מאתמול ולהחזיר לו את הפריכות והטעם, הנה מספר שיטות יעילות:

1. בתנור:
– מחממים תנור ל-180°C.
– מניחים את השניצלים על רשת אפייה מעל תבנית, כדי לאפשר זרימת חום מכל הכיוונים.
– מכניסים לתנור ל-10-15 דקות, עד שהשניצלים מתחממים והציפוי נהיה פריך. אין צורך לכסות.

2. במחבת:
– מחממים כף שמן זית או קנולה במחבת על חום בינוני-גבוה.
– מניחים את השניצלים במחבת ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה קלה וחימום פנימי.
– מוציאים למגבת נייר לספיגת שמן עודף.

3. בטוסטר אובן או מכשיר גריל:
– מחממים את הטוסטר אובן או הגריל ל-180°C.
– מניחים את השניצלים על הרשת ומכניסים פנימה.
– מחממים למשך 5-10 דקות, עד לחימום מלא ופריכות הציפוי.

4. במיקרוגל + תנור:
– מחממים תנור ל-200°C.
– מניחים את השניצלים על צלחת המתאימה למיקרוגל ומחממים למשך 30-60 שניות, עד לחימום פנימי.
– מעבירים את השניצלים לתנור החם על רשת אפייה, ואופים 2-4 דקות נוספות עד שהציפוי מתפקפק.

5. בגריל נינג'ה / מכשיר אייר פריי (טיגון באוויר חם)

– אם יש לכם מכשיר Air Fry כלשהו – זכיתם!
– בעיניי זאת אחת השיטות המוצלחות לחימום שניצלים (ועוד מלא סוגי מאכלים) והתוצאה שמתקבלת מדהימה ומאד קרובה לשניצל טרי שטוגן זה עתה.
– לרוב המכשירים האלה יש מצב של Reheat או משהו דומה (חימום מחדש) – אז יש לבחור במצב זה על חום נמוך יחסית (משהו כמו 150 מעלות) ולתת לזה כמה דקות – תלוי בכמות השניצלים ובגודלם.

טיפים נוספים:
– הימנעו מחימום ממושך מדי, שעלול לייבש את השניצל.
– אם הציפוי לח או רך מדי, אפשר להוסיף אותו לזמן קצר תחת הגריל בסוף החימום.
– ניתן לתבל מעט את השניצלים לפני החימום, בתבלינים כמו פפריקה חריפה או אורגנו.
– לתוצאה פריכה במיוחד, אפשר להברישם בעדינות במעט שמן זית לפני החימום.

בתאבון!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן