אוכל זה החיים

איך לקלף רימון ואיך לחתוך רימון בצורה הפשוטה ביותר?

איך חותכים ואיך מקלפים רימון כמו שצריך

רוצים לדעת איך מקלפים רימון? באנו לעשות סדר!

קילוף רימון יכול להיות קצת מבולגן, אבל עם הטכניקה הנכונה, אתה יכול למזער את הבלגן ולהפיק את המרב מהפירות שלך.

להלן מדריך שלב אחר שלב של איך לקלף רימון:

  • מנקדים את הרימון: מתחילים בניקוד קליפה של הרימון. חורצים חתכים רדודים סביב החלק העליון והתחתון של הפרי, היזהרו לא לחתוך עמוק מדי ולפגוע בזרעים שבתוכם.
  • הסר את החלק העליון והתחתון: הסר בעדינות את החלקים העליונים והתחתונים של הרימון שקלעת. זה אמור לחשוף את החלקים הפנימיים.
  • נקדו את הצדדים: שימו לב למקטעים הטבעיים של הרימון המופרדים על ידי קרום לבן. נקדו את העור לאורך הקווים האלה, שוב, היזהרו לא לחתוך עמוק מדי.
  • פותחים את הרימון: משכו בעדינות את הרימון לאורך הקווים המחורצים. זה אמור להיפתח למקטעים, מה שיקל על הגישה לזרעים.
  • שחררו את הזרעים: על קערת מים, השתמשו באצבעותיכם כדי לשחרר בעדינות את הזרעים מהקרום ומהעור. הזרעים ישקעו לתחתית, בעוד הקרום והעור צפים. זה גם עוזר להפחית את הבלגן מכיוון שהמיץ כלול במים.
  • הסירו את הקרום והעור: הסר את פיסות הקרום והעור הצפות מעל פני המים.
  • אספו את הגרעינים: מסננים את המים כדי לאסוף את גרגירי הרימון. כעת הם מוכנים לאכילה או לשימוש במתכון שלך.
  • אופציונלי – שיטת הקערה: שיטה נוספת כוללת חיתוך של הרימון לשניים, ואז החזקת חצי מעל קערה כשהצד החתוך כלפי מטה. דופקים את החלק האחורי של חצי הרימון בעזרת כפית, סוחטים בעדינות כדי לשחרר את הגרעינים לקערה. שיטה זו יכולה להיות מהירה יותר אך עלולה לגרום לשבירת זרעים רבה יותר.

איך לחתוך רימון כמו שצריך?

חיתוך רימון בצורה הקלה והפחות מבולגנת כרוכה בשיטה שממזערת את נזקי המיץ והזרעים. אז איך חותכים רימון כמו שצריך?

הנה טכניקה פשוטה ויעילה:

  • מנקדים את הרימון: מתחילים בחתכים רדודים סביב החלק העליון והתחתון של הרימון, היזהרו לא לחתוך עמוק מדי לתוך הגרעינים.
  • הסר את החלק העליון והתחתון: סובב ומושך בעדינות את החלק העליון והתחתון של הרימון שקלעת.
  • ציון לאורך הרכסים: לרימון יש באופן טבעי רכסים או קטעים. הרגישו את הרכסים הללו ונקדו את קליפתו של הרימון לאורך הקווים הללו, מלמעלה למטה, מבלי לחתוך עמוק מדי.
  • פתחו את הרימון: פתחו בעדינות את הרימון לאורך הקווים המחורצים. זה צריך להיפתח למקטעים, לחשוף את הזרעים.
  • שחררו את הזרעים: החזק קטע מעל קערה, הקש על צד העור עם כף עץ או האצבעות כדי לעקור את הזרעים ולאפשר להם ליפול לתוך הקערה.
  • הסירו חלקים רופפים: כל פיסות של פת או קרום לבן שנופלים לתוך הקערה ניתנות להסרה ידנית או יצופו אם תוסיפו מים, מה שמאפשר הפרדה קלה מהזרעים.
  • שיטה זו נקייה ויעילה, ממזערת את הבלגן ושומרת על שלמות הזרעים, מה שהופך אותם למושלמים לאכילה או לשימוש במתכונים.

זיכרו! מיץ רימונים יכול להכתים, אז אולי כדאי לך ללבוש סינר או בגדים שלא אכפת לך להתבלבל קצת. יש אנשים שמעדיפים גם לעשות את תהליך הזריעה בקערת מים כדי למנוע מהמיץ להתיז.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן