אם אתם פה כנראה חיפשתם האם אפשר לשמור בצק חלה במקרר. אז לא נמרח אתכם וניגש ישר לעניין :-)
כן, אפשר לשמור בצק חלה במקרר. שיטה זו משמשת לעתים קרובות כדי להאט את תהליך התסיסה, המאפשרת לטעמים להתפתח בצורה מלאה יותר ונותנת לך יותר גמישות בלוח הזמנים של האפייה שלך.
כמה טיפים לגבי שמירת בצק חלה במקרר
- לאחר הלישה: לאחר הלישה של בצק החלה מניחים אותו בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד.
- קירור: מכניסים את הבצק המכוסה למקרר. הסביבה הקרה מאטה את פעילות השמרים, ומאריכה את זמן ההתפחה.
- תזמון: בדרך כלל ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 24 שעות. עם זאת, מתכונים מסוימים עשויים אפילו לאפשר זמני קירור ארוכים יותר.
- לפני האפייה: כשאתם מוכנים לאפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר. זה עשוי להימשך כמה שעות, תלוי בטמפרטורת הבצק ובטמפרטורת החדר.
- התפחה שנייה: לאחר שהתחמם, ייתכן שיהיה עליך לתת לבצק לעבור התפחה שנייה, בהתאם למתכון שלך.
- אפייה: מעצבים את החלה כרצונכם, ולאחר מכן אופים לפי הוראות המתכון.
קירור בצק חלה הוא דרך מצוינת לנהל את הזמן שלך ואפילו יכול לשפר את הטעם של הלחם שלך. רק זכרו לקחת בחשבון את הזמן הנוסף הדרוש להחזרת הבצק לטמפרטורת החדר ולהשלים את תהליך ההתפחה לפני האפייה.
ואם אתם אוהבים חלות – יש לנו קטגוריה שלמה של מתכוני חלה באתר!