אוכל זה החיים

האם אפשר לשמור בצק חלה במקרר?

האם אפשר לשמור בצק חלה במקרר

אם אתם פה כנראה חיפשתם האם אפשר לשמור בצק חלה במקרר. אז לא נמרח אתכם וניגש ישר לעניין :-)

כן, אפשר לשמור בצק חלה במקרר. שיטה זו משמשת לעתים קרובות כדי להאט את תהליך התסיסה, המאפשרת לטעמים להתפתח בצורה מלאה יותר ונותנת לך יותר גמישות בלוח הזמנים של האפייה שלך.

כמה טיפים לגבי שמירת בצק חלה במקרר

  • לאחר הלישה: לאחר הלישה של בצק החלה מניחים אותו בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד.
  • קירור: מכניסים את הבצק המכוסה למקרר. הסביבה הקרה מאטה את פעילות השמרים, ומאריכה את זמן ההתפחה.
  • תזמון: בדרך כלל ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 24 שעות. עם זאת, מתכונים מסוימים עשויים אפילו לאפשר זמני קירור ארוכים יותר.
  • לפני האפייה: כשאתם מוכנים לאפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר. זה עשוי להימשך כמה שעות, תלוי בטמפרטורת הבצק ובטמפרטורת החדר.
  • התפחה שנייה: לאחר שהתחמם, ייתכן שיהיה עליך לתת לבצק לעבור התפחה שנייה, בהתאם למתכון שלך.
  • אפייה: מעצבים את החלה כרצונכם, ולאחר מכן אופים לפי הוראות המתכון.

קירור בצק חלה הוא דרך מצוינת לנהל את הזמן שלך ואפילו יכול לשפר את הטעם של הלחם שלך. רק זכרו לקחת בחשבון את הזמן הנוסף הדרוש להחזרת הבצק לטמפרטורת החדר ולהשלים את תהליך ההתפחה לפני האפייה.

ואם אתם אוהבים חלות – יש לנו קטגוריה שלמה של מתכוני חלה באתר!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן