אוכל זה החיים

מדריך הפסטה השלם: מה זה פסטה וסוגי פסטה נפוצים

מדריך פסטה וסוגי פסטה

פסטה היא סוג של אוכל איטלקי העשוי מקמח חיטה ומים, לעיתים בתוספת ביצים או מרכיבים אחרים.

פסטה מכינים בדרך כלל בצורות שונות ולאחר מכן מבושלת במים עד שהיא מגיעה לרמת הרכות הרצויה.

פסטה היא מרכיב יסוד במטבח האיטלקי והפכה פופולרית ברחבי העולם, עם אינספור וריאציות בצורות, גדלים ומרכיבים.

לכל מתכוני הפסטה באתר היכנסו >>

מי המציא את הפסטה?

יש ויכוח עתיק יומין על מקורותיה של הפסטה, אך מקובל לחשוב שמאכלים דמויי פסטה נצרכו מאז ימי קדם.

חלק מהיסטוריוני המזון מאמינים שהפסטה הובאה לאיטליה על ידי סוחרים ערבים במהלך ימי הביניים, בעוד שאחרים טוענים שהיא חלק מהמטבח האיטלקי מאז התקופה הרומית.

תיאוריה אחת היא שהאטרוסקים הקדמונים, שחיו באיטליה לפני הרומאים, הכינו תבשיל דמוי פסטה על ידי טחינת גרגירים וערבובם עם מים ליצירת בצק.

ללא קשר למקורותיה המדויקים, הפסטה הייתה מרכיב עיקרי במטבח האיטלקי במשך מאות שנים. מפעל הפסטה המתועד הראשון הוקם בפלרמו, סיציליה, במאה ה-12, וייצור הפסטה התפשט ברחבי איטליה במהלך המאות הבאות.

הפסטה עשויה בדרך כלל מקמח חיטה, במיוחד מחיטת דורום, שהיא חיטה העשירה בגלוטן ומעניקה לפסטה את המרקם והגמישות המיוחדים שלה.

חלק מסוגי הפסטה, כמו פסטה ביצים, מיוצרים בתוספת ביצים, מה שמוסיף עושר וצבע.

ישנם סוגים רבים של פסטה, החל מהארוכים והדקים (כמו ספגטי) לקצרים והצינוריים (כמו פנה) ועד לקטנים והצורניים (כמו פארפאלה).

כל צורת פסטה מיועדת לעבוד עם רטבים או מנות ספציפיות.

לדוגמה, הרכסים בריגטוני עוזרים להחזיק רטבים שמנמנים, בעוד שהצורה הרחבה והשטוחה של אטריות לזניה מושלמת לשכבות בתבשילים אפויים.

איך מכינים פסטה?

פסטה ניתן להכין מאפס, עם קמח ומכונה ייעודית בבית. אבל הרוב קונים פסטה מוכנה לבישול מחנויות.

לפסטה טרייה זמן בישול קצר יותר ומרקם עדין יותר מפסטה מיובשת. פסטה מיובשת נעשית על ידי הוצאת הבצק דרך תבניות, וכתוצאה מכך יש לו חיי מדף ארוכים יותר.

פסטה היא מזון רב תכליתי ומזין שניתן להתאים בקלות לטעמים ולצרכים תזונתיים שונים.

יש סוגי פסטה מחיטה מלאה וללא גלוטן אשר זמינות עבור אלה עם הגבלות תזונתיות.

מעבר להיותה ארוחה טעימה ומשביעה, הפסטה היא מקור טוב לפחמימות ואנרגיה, ובשילוב עם ירקות, חלבונים רזים ושומנים בריאים היא יכולה להיות חלק מאוזן ומזין בתזונה מגוונת.

סוגי פסטה

סוגי פסטה נפוצים שכדאי להכיר

סוגי פסטה פופולאריים שכדאי להכיר

ישנם סוגים רבים של פסטה זמינים, והם מגיעים בצורות וגדלים שונים. להלן רשימה של כמה סוגי פסטה פופולריים:

  • ספגטי – אטריות ארוכות, דקות ועגולות המהוות מרכיב עיקרי במטבח האיטלקי. מוגש לרוב עם רוטב עגבניות, קציצות או רוטב קרבונרה.
  • פטוצ'יני – פסטה שטוחה דמוית סרט שרחבה יותר מספגטי. זה נהוג להגיש עם רטבים עשירים, קרמיים כמו אלפרדו.
  • פנה – פסטה קצרה, גלילית עם קצוות חתוכים באלכסון, משמשת לרוב בתבשילים אפויים או עם רטבים שמנמנים.
  • מקרוני – פסטה קטנה בצורת מרפק בשימוש נפוץ בסלטי מקרוני וגבינות או פסטה.
  • פארפאלה – פסטה בצורת פרפר או פרפר שמשתלבת היטב עם רטבים קלילים יותר ובסלטי פסטה.
  • ריגטוני – פסטה גדולה, מרובעת, בצורת צינור, המחזיקה מעמד היטב עם רטבים סמיכים ודשנים ומשמשת לרוב בתבשילים אפויים.
  • פוסילי – פסטה בצורת ספירלה שעובדת היטב עם רטבים קלים וכבדים ומשמשת לרוב בסלטי פסטה.
  • לזניה – אטריות רחבות ושטוחות עם קצוות ישרים או גליים, משמשות להכנת תבשילים אפויים בשכבות.
  • רביולי – ריבועים קטנים או סיבובים של פסטה במילוי מגוון מרכיבים כמו גבינה, בשר או ירקות.
  • טורטליני – פסטה קטנה בצורת טבעת מלאה במרכיבים כמו גבינה, בשר או ירקות, מוגשת לרוב עם מרק קל או רוטב פשוט.

רשימה זו אינה ממצה בשום אופן, מכיוון שיש מאות צורות וזנים של פסטה. לכל סוג פסטה יש את המאפיינים הייחודיים לו והיא מתאימה ביותר למנות או רטבים ספציפיים.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן