מתכון למטבוחה מרוקאית – הסלט המרוקאי המפורסם ביותר

מתכון למטבוחה - איך מכינים מטבוחה
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

מטבוחה מרוקאית, המכונה גם סלט מבושל מרוקאי, הוא מנה ראשונה או תוספת טעימה ובריא ששורשיה בצפון אפריקה.

המנה מורכבת בעיקר מעגבניות, פלפלים, שום ותבלינים שונים, שמתבשלים יחד ליצירת ממרח עשיר, טעים ולפעמים גם מעט חריף.

הוא מוגש בדרך כלל עם פיתות או לחם פריך ולעתים קרובות נהנה ממנו כחלק ממגש מזוזה, לצד מטבלים וסלטים אחרים.

איך מכינים מטבוחה - הרכיבים

  • · 5 עגבניות גדולות, רצוי בשלות ועסיסיות
  • · 2 פלפלים אדומים גדולים
  • · 4 שיני שום, קצוצות
  • · 3 כפות שמן זית
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1 כפית כמון טחון
  • · 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • · 1/4 כפית פלפל קאיין (לא חובה, לטעם חריף יותר)
  • · מלח לטעימה
  • · פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • · 2 כפות כוסברה טרייה או פטרוזיליה, קצוצה (לקישוט)

מתכון למטבוחה - הוראות הכנה

  1. מתחילים בצליית הפלפלים.
  2. ניתן לעשות זאת על להבה פתוחה על הכיריים שלך או בתנור בחום של 230 מעלות צלזיוס עד שהקליפה של העגבניות נחרכת.
  3. לאחר הקלייה, מניחים את הפלפלים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להם לאדות במשך 15 דקות. זה יקל על קילוף הקליפה.
  4. בזמן שהפלפלים מהבילים, מביאים סיר גדול של מים לרתיחה.
  5. קולעים "X" בתחתית כל עגבנייה ומלבינים אותן במים הרותחים למשך 30 שניות עד דקה.
  6. מוציאים את העגבניות ומעבירים אותן לקערת מי קרח. לאחר התקררות, מקלפים את העגבניות, מסירים את הגרעינים וקוצצים אותם גס.
  7. מסירים את הקליפה והזרעים מהפלפלים הקלויים וקוצצים אותם לחתיכות קטנות.
  8. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עד לריח, כדקה.
  9. מוסיפים למחבת את העגבניות הקצוצות, הפלפלים, הפפריקה, הכמון, הכוסברה הטחונה ופלפל הקאיין (אם משתמשים). מערבבים היטב לאיחוד.
  10. מבשלים את התערובת על אש נמוכה כ-45 דקות עד שעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים והטעמים מתמזגים יחד.
  11. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.
  12. מניחים למטבוחה להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה. מקשטים בכוסברה טרייה או פטרוזיליה, ומגישים עם פיתות או לחם פריך.
  13. תיהנו ממתכון המטבוחה הטעים והמזין הזה שעמוס בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון!

יתרונות תזונתיים של סלט מטבוחה

  • היתרונות התזונתיים של מטבוחה כוללים תכולה גבוהה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הודות לירקות הטריים והתבלינים המשמשים במתכון.
  • בנוסף, הוא דל בקלוריות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה ששומרים על המשקל שלהם או מחפשים חטיף בריא.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן