אוכל זה החיים

מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא: לגזור ולשמור!

מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא

חג השבועות הוא חג יהודי החוגג את מתן תורה בהר סיני, ומצוין באופן מסורתי באכילת ארוחות חלביות. הכנת מנות שניתן להקפיא מראש יכולה לעזור לכם לנהל את הזמן ולהבטיח לכם אוכל טעים ותוצרת בית מוכן לחגיגה.

אז אם אתם מארחים או מתארחים בחג השבועות הקרוב ורוצים לקבל רעיונות עבור מתכונים לשבועות שאפשר להקפיא – באנו לסגור לכם את הפינה!

לפני שנצלול את הרעיונות והמתכונים – כדאי שתדעו שיש לנו קטגוריה שלמה של מתכונים לשבועות באתר. שיהיה בכיף!

הנה כמה מתכונים שמתאימים לשבועות וניתנים להקפאה:

1. בלינצס גבינה

רכיבים:

  • פנקייק בלינץ
  • גבינת ריקוטה
  • גבינת שמנת
  • סוכר
  • חלמונים
  • תמצית וניל

הוראות:

  1. מערבבים את הריקוטה, גבינת השמנת, הסוכר, החלמונים ותמצית הווניל ליצירת המילוי.
  2. מניחים כף מילוי במרכז כל פנקייק בלינץ.
  3. מקפלים את הצדדים ואז מגלגלים את הלביבות, מהדקים את המילוי בפנים.
  4. מקפיאים את הבלינצ'ס על נייר אפייה, ואז מעבירים לשקית מקפיא.
  5. להגשה, מפשירים ומטגנים בחמאה עד להזהבה.

2. קיש תרד וגבינה

רכיבים:

  • קרום פאי
  • תרד
  • ביצים
  • שמנת מתוקה
  • גבינה מגוררת (למשל, שוויצרית, צ'דר)
  • בצלים
  • תבלינים

הוראות:

  1. מטגנים בצל ותרד עד לבישול. לתת להתקרר.
  2. בקערה מערבבים ביצים, שמנת כבדה, גבינה ותבלינים.
  3. מוסיפים את תערובת התרד לבצק הפאי.
  4. יוצקים את תערובת הביצים על התרד.
  5. אופים עד להתייצבות, ואז מצננים לחלוטין ומקפיאים.
  6. להגשה, מחממים בתנור עד שהוא חם לכל אורכו.

3. פיירוגי גבינה ותפוחי אדמה

רכיבים:

  • בצק פיירוגי
  • פירה
  • גבינה מגוררת (למשל צ'דר)
  • בצל
  • מלח ופלפל

הוראות:

  1. מערבבים פירה, גבינה, בצל מוקפץ, מלח ופלפל להכנת המילוי.
  2. ממלאים עיגולים של בצק פירוג'י בתערובת תפוחי האדמה-גבינה, מקפלים ואוטמים.
  3. מרתיחים את הפירוג'י עד שהם צפים, ואז הניחו להם להתקרר.
  4. מקפיאים על תבנית עם נייר אפייה לפני העברה לשקית מקפיא.
  5. להגשה מטגנים מקפוא עד לפריכות מבחוץ.

4. עוגת גבינה

רכיבים:

  • קרום קרקר גרהם
  • גבינת שמנת
  • סוכר
  • ביצים
  • תמצית וניל

הוראות:

  1. מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים ביצים ותמצית וניל, מערבבים עד לאיחוד.
  3. יוצקים את התערובת לקרום ואופים עד להתייצבות.
  4. מצננים לחלוטין, ואז מקפיאים.
  5. להגשה, הפשרו במקרר והוסיפו את התוספת האהובה עליכם.
  6. טיפים להקפאה וחימום חוזר:
  7. תמיד מצננים את הכלים לחלוטין לפני ההקפאה.
  8. עטפו פריטים היטב כדי למנוע צריבה במקפיא.
  9. סמן את הכלים שלך בתאריך ובתוכן לזיהוי קל.
  10. מפשירים בבטחה במקרר או מחממים ישירות מהקפוא, תלוי במנה.

מנות אלו מאפשרות חגיגת שבועות ללא לחץ, עם אפשרויות מסורתיות וטעימות המוכנות להנאת כולם.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן