מאכלים טוניסאים לפסח – להתענג על המטבח התוניסאי

חריימה טוניסאי

פסח, הוא חג יהודי משמעותי המנציח את שחרור בני ישראל מעבדות במצרים. זה זמן להרהור, מסורת ואוכל טעים. בתוניסיה, מדינה בעלת מורשת יהודית עשירה, חוגגים את חג הפסח עם מגוון ייחודי של מנות המשקפות גם מסורות יהודיות וגם טעמים תוניסאיים.

  1. מצה, המרכיב הבלתי נשכח: ממש כמו במשקי בית יהודיים ברחבי העולם, למצה יש תפקיד מרכזי במטבח התוניסאי בפסח. המצות הזה מסמל את החיפזון שבו יצאו בני ישראל ממצרים. בתוניסיה משולבים מצות בצורה יצירתית במתכונים שונים, מכדורי מצה במרק ועד לציפוי מצה מפוררת לתבשילים. 
  2. חריימה, העונג החריף: חריימה הוא תבשיל דגים תוניסאי מסורתי שמצא את דרכו אל שולחנות פסח. מיוצר עם צליף אדום או דג מוצק אחר, הוא מבושל ברוטב עגבניות חריף עם שום, פפריקה וכמון. המנה הטעימה הזו מוגשת לרוב על מצה או עם תוספת של קינואה. 
  3. בריק, פינוק קריספי: בריק הוא אוכל רחוב תוניסאי פופולרי שעושה הופעה במהלך פסח. הוא מורכב מקליפת מאפה דקה במילוי תערובת של טונה, צלפים וביצה גולמית, ואז מטוגן עד לפריכות. לקראת פסח, המאפה המסורתי מוחלף במצה כדי ליצור וריאציה מענגת של החטיף המלוח הזה. 
  4. חרוסת עם טוויסט תוניסאי: חרוסת היא מאכל פסח סמלי המייצג את המרגמה ששימשה את בני ישראל בעבודות הכפייה שלהם במצרים. בתוניסיה מכינים חרוסת עם תמרים, תאנים ואגוזים שונים, כולם מצויים בשפע באזור. התערובת ממותקת בדבש ומבושמת בתבלינים כמו קינמון וציפורן.

    חרוסת עם טוויסט תוניסאי לפסח

  5. טאג'ין טלה, מסורת טעימה: המטבח התוניסאי ידוע בטאג'ינים מלאי הטעם שלו, ופסח אינו יוצא דופן. טגין טלה, מבושל עם תבלינים ארומטיים, לימונים משומרים וזיתים, מפאר את שולחן הפסח. זהו קריצה למורשת הקולינרית הצפון אפריקאית העשירה שהשפיעה על המטבח היהודי התוניסאי. 
  6. מקרוני שקדים, סיום מתוק: לסיום ארוחת הפסח בנימה מתוקה, מקרון שקדים, הידוע בכינויו "Makroud El Louz", הם קינוח אהוב בתוניסיה. הממתקים האלה עשויים משקדים טחונים דק, סוכר ומי פריחת התפוז, הם תערובת מענגת של טעמי אגוזים ופרחים. 
  7. יין תוניסאי, חיבור מחדש להיסטוריה: בעוד שהיין הוא מסורת בפסח בקהילות יהודיות רבות, בתוניסיה, מסורת זו קמה לתחייה בשנים האחרונות. יקבי תוניסיה מייצרים יינות כשרים, המאפשרים ליהודי תוניסיה להתחבר מחדש לשורשים ההיסטוריים שלהם ולהתענג על כוס יין במהלך סדר הפסח.

המטבח התוניסאי לפסח הוא שילוב של טעמים יהודיים וצפון אפריקאים, המשקף את השטיח התרבותי המגוון של האזור. זוהי עדות לחוסן ולכושר הסתגלות של יהודי תוניסיה ששמרו על המסורת הקולינרית שלהם במשך מאות שנים. כאשר חוגגים את חג הפסח בתוניסיה או פשוט משלבים טעמים תוניסאים בתפריט הפסח שלכם, תחוו מסע ייחודי ומלוח בהיסטוריה ובתרבות.

 

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
אם אתם כאן כי אתם רוצים להכין סביצ'ה (Ceviche) ולא סגורים איזה דג הכי מתאים לסביצ'ה – אנחנו כאן כדי לעזור ולעשות לכם...
כמות הקלוריות בתפוח תלויה בגודל הפרי ובזן שלו, אבל בממוצע ניתן להעריך את הערכים הבאים: תפוח קטן (בערך 100 גרם): 50-60 קלוריות תפוח...
דילוג לתוכן