אוכל זה החיים

איזה אורז הכי בריא (ולמה)?

איזה אורז הכי בריא

מבין זני האורז הרבים, האפשרויות הבריאותיות ביותר הן זני אורז מלא, שכן הם שומרים על שכבות הסובין והנבט, העשירות בחומרי הזנה ובסיבים. חלק מסוגי האורז הבריאים ביותר כוללים:

אורז חום: אורז חום הוא אורז מלא ששומר על שכבות הסובין והנבט, מה שהופך אותו למזין יותר מאורז לבן. הוא עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, מנגן וזרחן. לאורז חום יש גם אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר אורז לבן, מה שאומר שהוא לא גורם לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם, מה שהופך אותו לאופציה טובה יותר עבור אנשים עם סוכרת או אלה המעוניינים לשמור על רמות אנרגיה יציבות.

אורז שחור (המכונה גם אורז אסור): אורז שחור הוא אורז מלא בעל צבע שחור מובהק, שמקורו ברמות הגבוהות של אנתוציאנינים, סוג של נוגדי חמצון המצויים בשכבת הסובין החיצונית. אורז שחור עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, ויש לו רמות נוגדי חמצון גבוהות אפילו יותר מאורז חום, מה שהופך אותו לאופציה בריאה במיוחד.

אורז אדום: אורז אדום הוא עוד זן אורז מלא שמקבל את צבעו מנוכחות אנתוציאנינים בשכבת הסובין. הוא עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, ויש לו טעם אגוזי ומרקם לעיס. לאורז אדום יש גם תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות.

אורז בר: למרות שמבחינה טכנית אינו אורז (זה סוג של דשא מימי), אורז בר לרוב מקובץ עם זני אורז אחרים בשל השימושים הקולינריים הדומים שלו. אורז בר עשיר בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים, ויש לו מרקם לעיס וטעם אדמתי. הוא נחשב לעתים קרובות לאחת האפשרויות הבריאותיות ביותר לאורז בשל צפיפות החומרים התזונתיים שלו ותכולת הקלוריות הנמוכה בהשוואה לזני אורז אחרים.

איזה אורז הוא הבריא ביותר?

איזה אורז הוא הבריא ביותר?

בעת בחירת אורז, חיוני לקחת בחשבון לא רק את התוכן התזונתי אלא גם את העדפות הטעם האישיות שלך וכיצד ישמש האורז במתכונים.

זני אורז מלא כמו אורז חום, שחור, אדום ואורז בר נחשבים בדרך כלל לאפשרויות הבריאות ביותר בשל תכולת הסיבים והחומרים התזונתיים הגבוהים שלהם בהשוואה לאורז לבן.

מחפשים מתכוני אורז? בבקשה:

ואת כל מתכוני האורז תמצאו כאן.

בתאבון!

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן