אוכל זה החיים

על איזה תוכנית בתנור אופים ג'חנון?

על איזה תוכנית בתנור אופים ג'חנון

אז…אתם מעוניינים להכין ג'חנון בתנור ולא יודעים על איזה תוכנית בתנור אופים ג'חנון? אנחנו כאן כדי לעזור.

ג'חנון הוא מאכל יהודי תימני מסורתי שנאפה בדרך כלל בטמפרטורה נמוכה מאוד למשך תקופה ממושכת, בדרך כלל למשך הלילה. בעת אפיית ג'חנון, אתה בדרך כלל מכוון את התנור שלך לטמפרטורה נמוכה – סביב ה-100 מעלות צלזיוס – ואופים אותו במשך כ-10 עד 12 שעות, לרוב במשך הלילה.

אם לתנור שלך יש הגדרות או תוכניות ספציפיות, תרצה להשתמש בהגדרה "אפייה" בטמפרטורה הנמוכה שהוזכרה. רוב הסיכויים שלא תהיה תוכנית "ג'חנון" ספציפית בתנורים סטנדרטיים, אז תגדיר ידנית את הטמפרטורה והזמן. הקפידו תמיד שהג'חנון מכוסה היטב בנייר אפייה ובנייר אלומיניום כדי למנוע את התייבשותו ולהבטיח שהוא מתבשל לאט, ומאפשר לבצק להזהיב עמוק ולהתקרמל.

מה שבטוח – כל תנור עובד קצת אחרת, אתם צריכים להכיר את התנור שלכם! ההמלצה שלנו היא תמיד לנסות קודם כל במעלות נמוכות (100-105 וגם 95 זה לגמרי סבבה), לא תוכנית טורבו או משהו בסגנון..אפייה רגילה של לילה שלם ואפילו קצת יותר…זה הסוד, בגדול!

לכל המתכונים התימניים באתר שלנו >>

ואם כבר נפתחנו והתקרבו, לא נשאיר אתכם ככה בלי לפנק בעוד כמה טיפים לשדרוג אפיית הג'חנון שלכם:

איכות הבצק: המפתח לג'חנון נהדר הוא בבצק. ודא שהוא ללוש היטב כדי לפתח את הגלוטן, מה שיעניק לו את המתיחה והמרקם הדרושים. יש לתת לו לנוח בצורה מספקת לפני העיצוב כדי להקל על העבודה איתו.

שכבות חמאה או מרגרינה: בג'חנון המסורתי משתמשים בשכבות מרגרינה, אבל שימוש בחמאה איכותית (למי שלא שומר כשרות או שלא משנה לו) יכול לשפר את הטעם. חלקם אפילו מחדירים לחמאה עשבי תיבול או תבלינים למימד טעם נוסף.

אפייה איטית: ג'חנון ידועה בתהליך האפייה האיטי שלה, שמקרמל את הבצק. תנו לו את הזמן; הבישול הארוך בטמפרטורה הנמוכה הוא קריטי. חלק מהאופים מציעים זמני בישול ארוכים אף יותר מאשר 10-12 השעות המסורתיות, בהתחשב בעד 16 שעות לפיתוח טעם עמוק יותר.

אדים: הקפדה על מספיק אדים בתנור יכולה למנוע מהג'חנון להתייבש. יש אנשים שמניחים מגש מלא במים בתחתית התנור כדי לשמור על הלחות.

תבלינים וטעמים: בעוד שהג'חנון המסורתי הוא פשוט יחסית, הוספת תבלינים לבצק או לחמאה/מרגרינה יכולה להציג פרופילי טעם חדשים. אפשרויות שיכולות לעבוד טוב הן הל, קינמון, או אפילו אגוז מוסקט בקטנה.

תוספות: ג'חנון מוגש בדרך כלל עם עגבנייה מגוררת וסחוג'(רוטב תימני חריף). התנסות עם צדדים ותוספות שונות יכולה להציע חוויה חדשה. חישבו על אפשרויות מתוקות כמו דבש או ריבה, או אפשרויות מלוחות כמו סוגים שונים של גבינות או ביצה עלומה.

ניסוי עם צורות בצק: בעוד שבאופן מסורתי מרדדים ג'חנון, ניסיון של צורות שונות יכול להשפיע על המרקם והפריכות של השכבה החיצונית לעומת הרכות שבתוכה.

לפקח ולהתאים: במיוחד עבור הניסיונות הראשונים שלך, בדוק את הג'חנון כמה פעמים במהלך האפייה (מבלי לתת לכל החום לברוח). אם הוא משחים מהר מדי, ייתכן שיהיה עליך להתאים את טמפרטורת התנור או את מיקום הג'חנון בתנור.

טמפרטורת הגשה: את הג'חנון מומלץ ליהנות חם מהתנור. אם אתה צריך לחמם אותו מחדש, ודא שהוא מכוסה כך שהוא לא יתייבש, ושקול להשתמש בתנור ולא במיקרוגל כדי לשמור על המרקם שלו.

על ידי ניסוי והתאמה בהתבסס על ההעדפות שלך והטיפים האלה, אתה יכול להעלות את הג'חנון שלך ולהפוך אותו למנה בולטת.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

עוגת תפוזים ללא סוכר

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

העוגה הכי בריאה, טעימה ומפתיעה שתכינו – עוגת תפוזים ללא סוכר! מי מאיתנו לא אוהב עוגות? אבל לפעמים, אנחנו נמנעים מלאכול אותן בגלל הסוכר והקלוריות.

קרא עוד »

מאמרים נוספים

חשוב מאוד להימנע ממתן חלב ניגר (פרה) לתינוקות מתחת לגיל שנה, וזאת ממספר סיבות: חלב פרה מכיל כמות גבוהה של חלבון וחומצות אמינו...
ריכוך בשר באמצעות סודה לשתייה היא שיטה מוכרת ויעילה להפיכת נתחי בשר קשים וסיביים לרכים ועסיסיים יותר. אבל איך בדיוק זה קורה? בואו...
אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
דילוג לתוכן